OVER ONS

Wilt van Gheeste ontstond eind 2008 uit het gelegenheidsgezelschap dat speelde voor de opening van de nieuwe cultuurzaal De Balluchon met het stuk "Wie mijn dochters wil beminnen". We mogen met enige fierheid zeggen dat deze prachtige zaal nog steeds onze 'thuisbasis' is voor zo'n vier weken per jaar ...

In 2009 had Wilt van Gheeste een eerste eigen productie met het stuk "Die Rare Familie". Na een sabbatjaar, kon de productie "Drinkt God Duvel" opnieuw zo'n 1200 kijklustigen bekoren. In 2012 verwelkomde Koekelare zijn eerste sterrenrestaurant met het stuk "Comme Chez Swa". Een jaar later volgde een inkijk in het leven achter de schermen van een theatergezelschap in het stuk "Kabaal in de Kleedkamer". Om in 2014 terecht te komen in het Spaanse  'Pension Maria' voor "Ketchup en Sangria". 

In het jaar 2015 verwelkomde onze vereniging voor het eerst een Koekelaarse regisseur: Elise De Gend. Onder haar leiding werden achtereenvolgens "Maar Nonkel Firmin toch!" en het door haar zelf geschreven "Daten voor Dummies" op de planken gebracht. Beiden goed voor telkens vijf uitverkochte zalen!

Ook vorig jaar liep de Balluchon vijf maal vol voor "Familietrekjes", een situatiekomedie van de hand van Ray Cooney in een regie van de Zedelgemse regisseur Johan Dewulf. Deze komedie vol actie werd erg gesmaakt door het Koekelaarse publiek!

Wie de Koeklaarse cultuur wat volgt, weet dat Wilt van Gheeste ook niet vies is van wat theater op locatie. We waren de laatste jaren reeds te zien in het fantastisch gerenoveerde Huis Proot en  op de Site Lange Max.

Tot slot geven we ook graag jong talent een kans! Daarom beslisten we begin 2016 om te starten met een eigen jeugdgezelschap: Jong Wilt! Onder de artistieke leiding van Elise De Gend werd begin 2017 reeds een eerste productie op de planken gebracht: "De Stad is van Ons!". Een succes, zowel voor ons publiek als voor onze jonge spelers, dat we begin 2018 nog eens herhaalden met een volledig nieuw stuk van de hand van Elise De Gend.

"Broken" werd een fantastische combinatie van toneelspel en individuele creativiteit van de jonge spelers.

Ook voor het voorjaar van 2019 plannen we opnieuw een jongerenproductie. Wij zijn er alvast van overtuigd dat onze getalenteerde jongerencast u opnieuw zal kunnen verrassen! 

We hopen jullie alvast te mogen verwelkomen op één van onze voorstellingen!