top of page

OVER ONS

Wilt van Gheeste ontstond eind 2008 uit het gelegenheidsgezelschap dat speelde voor de opening van de nieuwe cultuurzaal De Balluchon met het stuk "Wie mijn dochters wil beminnen". We mogen met enige fierheid zeggen dat deze prachtige zaal nog steeds onze 'thuisbasis' is voor zo'n vier weken per jaar ...

In 2009 had Wilt van Gheeste een eerste eigen productie met het stuk "Die Rare Familie". Na een sabbatjaar, kon de productie "Drinkt God Duvel" opnieuw zo'n 1200 kijklustigen bekoren. In 2012 verwelkomde Koekelare zijn eerste sterrenrestaurant met het stuk "Comme Chez Swa". Een jaar later volgde een inkijk in het leven achter de schermen van een theatergezelschap in het stuk "Kabaal in de Kleedkamer". Om in 2014 terecht te komen in het Spaanse  'Pension Maria' voor "Ketchup en Sangria". 

In het jaar 2015 verwelkomde onze vereniging voor het eerst een Koekelaarse regisseur: Elise De Gend. Onder haar leiding werden achtereenvolgens "Maar Nonkel Firmin toch!" en het door haar zelf geschreven "Daten voor Dummies" op de planken gebracht. Beiden goed voor telkens vijf uitverkochte zalen!

Ook in 2017 liep de Balluchon vijf maal vol voor "Familietrekjes", een situatiekomedie van de hand van Ray Cooney in een regie van de Zedelgemse regisseur Johan Dewulf. Deze komedie vol actie werd erg gesmaakt door het Koekelaarse publiek!

'Lui zweet' vloeide dan in 2018 overvloedig, deze komedie werd gebracht onder de regie van Dries Dewulf. 

In 2019 konden we ons 10 jarig bestaan vieren met de productie “(H)Allo-(H)Allo”. Met een ruime bezetting traden we maar liefst 6 maal op in een uitverkochte Balluchon. Hiervoor nam Elise De Gend terug de regie op. 

Wie de Koeklaarse cultuur wat volgt, weet dat Wilt van Gheeste ook niet vies is van wat theater op locatie. We waren de laatste jaren reeds te zien in het fantastisch gerenoveerde Huis Proot en  op de Site Lange Max.

Tot slot geven we ook graag jong talent een kans! Daarom beslisten we begin 2016 om te starten met een eigen jeugdgezelschap: Jong Wilt! Onder de artistieke leiding van Elise De Gend werd begin 2017 reeds een eerste productie op de planken gebracht: "De Stad is van Ons!". Een succes, zowel voor ons publiek als voor onze jonge spelers, dat we begin 2018 nog eens herhaalden met een volledig nieuw stuk van de hand van Elise De Gend.

"Broken" werd een fantastische combinatie van toneelspel en individuele creativiteit van de jonge spelers.

Ook in het voorjaar van 2019 brachten we met "Dwazen" opnieuw een jongerenproductie. 

In 2020 werden we voor zowel "Jong Wilt" als "Wilt van Gheeste" gedwongen tot een coronabreak ... maar sinds 2021 staan we terug met veel enthousiasme en een grote goesting op de planken ;-). 

We hopen jullie alvast te mogen verwelkomen op één van onze voorstellingen!

Op Locatie!

Op Locatie!

100 jaar Lange Max

Op Locatie!

Op Locatie!

100 jaar Lange Max

bottom of page